FAQS
QUI SOM   MISSIO    VALORS    OBJECTIUS    FUNCIONAMENT   


Qui som? 
 Al setembre de 2018, una vegada acabats els XVIII Jocs del Mediterrani Tarragona 2018, un petit grup de voluntaris i voluntàries, moguts pel sentiment de vocació de servei públic que ens va despertar l'esdeveniment, vam decidir seguir oferint la nostra experiència, coneixements  i serveis al Camp de Tarragona. 

En el camí de creació de la nova Associació de voluntariat, hem anat trobant altres col·lectius i penyes que han decidit unir-se a la nostra entitat, com els Amics de la Cultura, els Festa per tothom, etc... 

Què fem? 
Així doncs, actualment som una associació de voluntariat sense ànim de lucre independent de més de 100 persones voluntàries que desenvolupem la nostra tasca en tres àmbits d'actuació: esportiu, cultural, i social-cívic, mitjançant dues línies de treball: suport de voluntariat a projectes i programes afins als nostres objectius, i sobretot voluntaris/àries de projectes propis.

Per què voluntariat de projectes? 
La producció i execució de projectes propis del nostre voluntariat s'entén com a eina de motivació a les persones amb vocació de servei públic que amb generositat volem construir una societat millor, més justa, més amable i inclusiva amb totes les persones o col·lectius que per qualsevol circumstància necessitin millorar la seva condició, molt especialment amb polítiques d'igualtat de gènere, per a persones amb capacitats diverses, diversitat funcional, risc d'exclusió social, etc. 

Com puc participar?
Pots adherir-te a un dels projectes que som desenvolupant actualment, o bé proposar-ne un de nou que permeti millorar qualsevol situació desfavorable a algun col·lectiu si és esportiu, o cultural, o social-cívic, o simplement cal promocionar-ne alguna acció, activitat, circumstància...  
Segons el teu nivell d'implicació, a més de voluntari o voluntària, també pots ser soci o sòcia de l'entitat (10€/anuals). 

Com ho fem?
L'ideari de Llegat 2018 estableix respecte cap a les persones i llurs drets, i demana establir mecanismes, polítiques, i relacions basades en la confiança, en les segones oportunitats, i en la construcció de nous escenaris més favorables a col·lectius i persones que per qualsevol circumstància necessitin millorar les seves condicions. 
Respecte de proveïdors, espònsors, en les relacions institucionals i professionals amb tercers, promovem aquelles que mostrin accions de responsabilitat social corporativa, respecte al medi ambient, i és clar, no vulnerin els drets de les persones o col·lectius.  

Puc demanar-vos voluntariat? 
Segons la normativa vigent, no és possible l'existència d'entitats de voluntariat que proporcionin persones per a treballs per a tercers, sinó que el voluntariat ha de perseguir exclusivament els objectius dels projectes o entitats a les quals és adherida. 
En aquest sentit, a Llegat 2018 establim convenis i protocols amb administracions per tal de dur a terme projectes propis que permetin als nostres voluntaris i voluntàries assolir els objectius del seu projecte i alhora incideixin en les necessitats de la ciutadania. 


Transparència. Ingressos: 
Com a entitat sense ànim de lucre de voluntariat, cap dels nostres serveis és de pagament i és clar, ni el voluntariat ni cap càrrec directiu rep cap contraprestació econòmica per als seus serveis.
L'execució i producció de projectes és de finançament privat (donacions i aportacions) i públic (ajuts i subvencions). T'estàvem esperant! Fes-te Voluntari, Fes-te Voluntària
Te estábamos esperando. Hazte voluntari@Comentaris