QUI SOM

 Acabats els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018, un grup de voluntariat va fundar, al gener de 2019, l'entitat privada sense ànim de lucre Llegat 2018, associació de voluntaris del Camp de Tarragona, amb l'ànim de seguir oferint servei al territori Jocs, també l'experiència adquirida en el suport que vam oferir durant la fase de preparació a diversos sectors (esportiu, cultural, social...), i també els coneixements de l'excel·lent formació rebuda.

Empesos a dignificar el concepte LLegat humà dels Jocs, i d'acord amb la nova llei que empara les entitats amb voluntariat (Llei 25/2015, del 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l'associacionisme), vam acordar fundar una entitat per tal d'oferir projectes beneficiosos a la ciutadania, al territori. 

En el camí de la creació de l'entitat, vam trobar diversos col·lectius que fins llavors havien estat persones voluntarioses de diversos programes institucionals, i que degut a la nova llei (les administracions no podien tenir voluntariat) buscaven aixopluc jurídic per a continuar exercint llurs passions.

Al gener de 2022, vam tenir el goig de crear una Secció Esportiva per als HIT; Hoquei Inclusiu Tàrraco Llegat 2018; un grup de persones de totes les edats i amb capacitats diverses de diferents graus i condicions, que practiquen hoquei en cadires de rodes elèctriques cada dimecres a la tarda, i que sumen als valors propis de l'esport, la reivindicació de contribuir a construir una programació esportiva estable per a les persones amb discapacitat. Junts trenquen murs fent esport!

Actualment doncs, la família LLegat 2018 som un centenar de persones hereves de tres llegats ens tres àmbits d'actuació: esportiu, cultural, i social. Persones totes amb il·lusió, vocació de servei públic, disposades a seguir oferint mans al territori, a les persones del territori, en forma de projectes que amb ajut i col·laboracions d'altres institucions públiques i privades, puguin construir una societat més digna, més igual, més humana, solidària. Sobretot, igual. 


Benvingudes ! 
Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya núm. 64939 de la Secció 1a de Tarragona 

Registre d'Associacions de l'Ajuntament de Tarragona núm. 2020. 

Entitat federada a la Federació Catalana de Voluntariat Social.  

Entitat declarada d'interès públic per la Generalitat de Catalunya. 

Conveni amb @novatécnica per al projecte "Singulars" de Tarragona Impulsa de l'Ajuntament de Tarragona, el Servei d'Ocupació de Catalunya, i el Ministerio de Trabajo y Economía Social.

Entitat membre de la Federació Catalana de Voluntariat Social 
 


 

Col·laboradors, amics: 

 
 

 

 

Comentaris